– Norge bør bombe IS

FpU-formann Atle Simonsen mener at USAs koalisjon burde bestå av 11 land, ikke de 10 som kom frem i går. – Norge bør være med å bombe IS.

Viktigste allierte

– Når vår viktigste allierte spør oss om hjelp mot det som er den største ondskapen og det mest brutale siden Pol Pot bør svaret være enkelt. Norge bør stille opp. Når vår viktigste allierte ber oss hjelpe til og skape en bedre verden, bør vi sterkt vurdere det, sier formann Atle Simonsen

Utfordrer statsministeren

Simonsen mener Erna Solberg må svare på hvor langt det må gå før vi skal bruke makt.

– Norge og til og med SV så at det var en god idé å bombe Gaddafi og ondskapen han stod for, dette er så utrolig mye verre. Jeg vil utfordre Statsminister Erna Solberg på hvor galt det skal være for at Norge velger å hjelpe til. Hvis man ikke skal hjelpe mot en fiende som IS, når skal vi da gjøre det? Finnes det en mer ondskapsfull, hensynsløs og brutal fiende? Når til og med Al Qaida tar avstand fra IS, sier det litt om hvor forferdelige de er, fortsetter Simonsen

IS må knuses
FpU ønsker både å sende våpen, bidra militært og at kurderne får sin egen stat.

– Spørsmålet bør ikke være om vi skal bombe eller sende våpen, men hvor mye bomber og våpen vi må sende for å knuse IS. Norge er rikt og har ansvar. Av og til fungerer makt, det hjelper ikke med dialog mot slike, vi kan ikke forhandle med terrorister. Vi må beskytte den vestlige verden mot denne ondskapen, den største frykten min er at disse terroristene skal vende tilbake til sine land hvor de er statsborgere, i England, Norge eller andre europeiske land, hvem vet hva de kan gjøre da? Kurderne led under Saddam Hussein og kjemper nå en ufattelig vanskelig kamp mot IS. Kurderne gjør en fantastisk jobb og bør få en egen stat, avslutter FpU-formannen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.