Oscarborgseminaret 2014

Den 18. og 19. september deltok Atle Simonsen, Ida Gårseth Hov og Toril Charlotte Reynolds (politisk rådgiver på Stortinget) på Oscarborgseminaret 2014 utenfor Drøbak.

Seminaret ble arrangert av Civita, en liberal og høyreorientert tankesmie som gjennom sitt arbeid skal bidra til økt forståelse og oppslutning om de verdiene som ligger til grunn for en fri økonomi, det sivile samfunn og styrket personlig ansvar.

Civita arrangerer flere arrangementer i løpet av året. Alt fra frokostmøter, Civita-akademiet og i dette tilfellet Oscarborgseminaret. Ønsker du å lære mer og få skolering på høyt nivå bør du sjekke ut Civitas arrangementer. Værnesseminaret arrangeres første helg i november. Meld deg på her: http://www.civita.no/arrangement/vaernesseminaret-2014

Oscarborgseminaret ble arrangert for ellevte gang. Foredragsholderne var alt fra lederen i Civita, Kristin Clemet, fagfolk som kulturredaktør i Aftenposten Sarah Sørheim og leder av produktivitetskommisjonen og professor ved institutt for samfunnsøkonomi ved NTNU, Jørn Rattsø. Deltakerne fikk også muligheten til å høre Clark S. Judge, sjef for White House Writers Group i DS, som tidligere har vært taleskriver for Ronald Reagan og George Bush.

– Clark S. Judge var en av mine favoritter, sier Atle Simonsen. En annen foredragsholder som virkelig fikk diskusjonene i gruppen til å starte var Lars Akerhaug. Han er forfatter og journalist i Minerva. Hans innblikk innenfor konservativ og ekstrem islam, fikk i alle fall meg til å være sikker på at Norge bør bekjempe IS, sier en alvorlig Simonsen.

– Det har vært lærerike dager med dyktige foredragsholdere og gode diskusjoner i gruppene etter hvert foredrag. Det har vært givende å høre andres meninger om ulike saker slik som eksempelvis forbud for burka eller ikke, sier Ida Gårseth Hov. -Gruppene var satt sammen med alt fra politikere fra Unge Venstre til oss i FpU og flere fagfolk. Det førte til gode diskusjoner og i bestefall god politikk for fremtiden, fortsetter hun.

– Det er ingen tvil om at vi har lært mye disse to dagene, sier Toril Charlotte Reynolds. -Et ekstra pluss var all litteratur vi fikk med oss i etterkant av seminaret. Jeg var klar over at Civita produserer en god del litteratur, men at det var så mye var jeg ikke klar over. Vi fikk med oss alt fra bøker til forskningsartikler, avslutter Reynolds.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.