Helland vant Eliteakademiet

I helgen ble FpUs Eliteakademi avholdt på partikontoret i Oslo. 10 deltagere fra hele landet hadde møtt opp for å konkurrere, men det kunne kun kåres en vinner. Seieren gikk til Theodor Barndon Helland, som med sine raffinerte retoriske evner og allsidige kunnskap, sikret førsteplassen og tittelen Master Elitius.

– Jeg synes det først og fremst er utrolig inspirerende og motiverende. Det var tøff konkurranse med mange dyktige deltagere. Jeg må rose arrangørene for et veldig bra opplegg. Jeg har hatt utrolig stort utbytte, sier Helland etter seieren.

Helland, i likhet med de andre deltagerne, brukte mye tid på å forberede seg.

– Det var tøffe forberedelser. Jeg brukte mye tid på å lese. Jeg er veldig glad i ideologi og vil oppfordre alle håpefulle FpUere om å lese seg opp på ideologi. Det er viktig for å få en god helhetsforståelse i politikken.

– De fleste som går på en talerstol for første gang synes det er skummelt. Det de må vite er at selv vi på elitekurset synes det er skummelt. Men man må bare kjøre på og gi gass.

2. plassen ble tatt av Kristian Eilertsen fra Troms, og delt tredjeplass gikk til Maria Alseth fra Sør-Trøndelag og Christoffer Pedersen fra Buskerud.

Eliteakademiet har tidligere blitt kåret til landets tøffeste og beste politiske skolering av bladet Kapital. Programmet er hemmeligholdt og kun kjent for en håndfull personer. Akademiet ble sist avholdt i 2004 og 2008. Det er derfor stor prestisje å få delta.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.