Folket har vunnet!

Høyres stortingsgruppe bestemte seg i dag for å råde regjeringen til å si nei til OL. Like etter slapp nyheten om at Oslo kommune trekker OL-søknaden. Folket har vunnet, sier FpU-formann Atle Simonsen stolt.

FrP vedtok allerede på sitt landsmøte i mai at de ikke støttet statsgaranti for Oslo-OL i 2022. FpU på sin side vedtok på sitt landsmøte i mars at de ikke støtter OL i Norge.

– Vi vant! FpU har kjempet i 6 måneder for dette. Hver dag har hele organisasjonen stått på, arrangert demonstrasjoner, skrevet leserbrev, jobbet opp mot FrP  og mye mer. Endelig får vi takken. Det blir ingen pampefest på skattebetalernes regning.

Dette er på grunn av FpUog FrPs engasjement i tillegg til folkeopprøret. Vi har presset Høyre fra å være klart for Oslo-OL til å bli mot. Unge Høyre kjempet for OL siden starten og sa de ville støtte et nøkternt OL, noe FpU gang på gang har bevist er urealistisk. Vi kan nå trygt si at Unge Høyre tapte, og FpU vant.

OL-debatten har de siste månedene vært preget av usaklig argumentasjon, misvisende bruk av tall, og arrogante utspill fra flere hold. Oslo-ordfører Fabian Stang valgte å hylle politikere som støttet OL til tross for den store motstanden i folket. Ikke lenge etter sammenlignet Inge Andersen fra Norges idrettsforbund, OL med innkjøp av jagerfly. Det har med andre ord ikke vært langt mellom gullkornene fra ja-siden.

Atle Simonsen
Folket har vunnet! sier Atle Simonsen.

Spikern i kista for OL-debatten var VGs gjennomgang av IOCs kravliste som blant annet inkluderte egne kjørefiler, cocktail-mottagelse med kongen, biler med sjåfører og dyre telefoner til IOC-medlemmene. De nærmest latterlige kravene ble besvart med et motforslag fra FpU.

Fremskrittspartiets Ungdom og Sosialistisk Ungdom søkte i juni til Kulturdepartementet om 20 millioner til å starte en nei-organisasjon mot OL. Søknaden ble avslått. Samtidig som nei-siden verken har hatt en organisasjon eller midler til jobbe, har Oslos OL-etat brukt 300 millioner kroner på søknaden som i dag gikk i søpla.

– Men hva får skattebetalerne i Oslo igjen for dette? spør Simonsen retorisk.

– Vi har faktisk brukt 300 millioner kroner på ingenting. 300 millioner på å finne ut at vi er mot, noe vi kunne sagt fra starten.

 

 

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.