FpU med motforslag til IOC

VG publiserte i dag en gjennomgang av IOCs kravliste for et eventuelt Oslo-OL i 2022. Blant de 7000 sidene var det blant annet krav om egne kjørefiler på veiene for IOC, cocktail-mottagelse med kongen, biler med sjåfører og Samsung-telefoner til IOC-medlemmene. Alt på norske skattebetaleres regning. Dette er i tillegg til at de vil ha fritak fra å betale skatter og avgifter.

– Gratis sprit, cocktails hos Kongen, egne hotell med smilende resepsjonister, og 20 grader i rommet hele tiden. Selv Jennifer Lopez med sine verste divanykker er mer nøktern enn IOC. Og hun krever heller ikke 35 milliarder i statsgaranti, sier FpU-formann Atle Simonsen om saken.

– Dedikerte kjørefiler for IOC minner mistenkelig mye om da Sovjetunionen på 60-tallet lagde egne kjørefelt for kommunistpartiets egne embetsmenn.

Kulturministeren fra Høyre har garantert på vegne av den norske regjeringen at Norge skal godta alle krav fra IOC, uten unntak. FpU vil på sin side komme med motforslag til IOC.

– FpU tilbyr seg å booke hele Anker Hostel til alle IOC-pampene og skal love å stå klare med varme håndklær. Er det godt nok for våre medlemmer, bør det være godt nok for et IOC som sier de vil spare penger. Vi kan ikke love 20 grader hele tiden, men de skal slippe å fryse, vi skal også tilby dem å være kollektivguider og vise dem til buss,trikk og t-baner slik at de slipper egne kjørefiler. 

FpU foreslår blant annet:
– Gratis månedskort med Ruter slik at IOC kan ta buss, trikk og bane til alle OL-fasilitetene.
– Alle IOC-medlemmer skal for anledningen få hver sin nye Nokia 100 med kontantkort.
– IOC-medlemmene skal få utdelt 20 drikkebonger hver som gjelder under hele OL.
– IOC skal få benytte seg av kollektivfelt forutsatt de ankommer med kollektivtransport.

På den mer seriøse siden mener Simonsen at IOCs krav er uakseptable.

– Dette er hinsides all fornuft, i utakt med norske verdier og viser at de som har snakket om nøkternhet bare har snakket etter leppa på folket for å roe ned kritikken. Dette kommer samtidig som det viser seg at innsparingene ikke er mulige likevel. Høyre sier de vil ha et nøkternt OL.

Les også Hvorfor jeg er mot OL 2022 fra Dagbladet 26.09.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.