Tollgrensen økes til 500 kr.

I dag betaler vi toll på importvarer over 200 kroner. Denne grensen ble vedtatt i 1975, og er uendret siden. Nå foreslår Siv Jensen å øke grensen til 500 kr. Dette er en god nyhet for norsk ungdom, sier formann i FpU, Atle Simonsen.

– Denne grensen har stått uendret i snart 40 år, og det på tross av en voldsom inflasjon og en enorm prisøkning i samfunnet generelt. Jeg synes det er godt å se at regjeringen gjør noe med dette allerede i sitt første statsbudsjett, fortsetter Simonsen.

Konkurransetilsynet, Forbrukerrådet og Forbrukerombudet har tidligere konkludert med at tollgrensa må økes. – Det er folk flest som blir vinneren nå, fordi norske forbrukere blir slipper å bli utestengt med et handikap på det internasjonale markedet.

– Mens den rødgrønne regjeringen gikk i åtte år uten å gjøre noe med tollgrensen, har vi nå en regjering som faktisk ser at en 200-lapp i dag ikke er like mye verdt som for 40 år siden. Det er i tillegg flere produkter som ikke er mulig å få kjøpt i Norge, men som er tilgjengelig i utlandet over netthandel, disse blir nå lettere tilgjengelig for nordmenn, avslutter en fornøyd Simonsen.

TV2 omtaler saken her.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.