– Det beste ungdomsbudsjettet på lang tid

Statsbudsjettet for 2015 er lansert. Allerede er en rekke saker klar, og Atle Simonsen, formann i FpU er strålende fornøyd med det som allerede er kommet frem: – Dette blir det beste budsjettet ungdom har sett på lang tid. Her ser vi effekten av et FrP-budsjett.

  • Tollgrensen for netthandel økes til kr 500.
  • 1500 nye studentboliger.
  • Frikortgrensen økes til kr 50 000.
  • Bilavgifter reduseres med 1,35 milliarder kroner
  • 1500 nye plasser til videreutdanning av lærere.
  • Økt stipend for de med dårlig råd.
  • Støtte til freshman-året (1-året) for norske studenter i utlandet.
  • En god økning i basestipendet til studenter (3,1 pst).

Fremskrittspartiet tar ungdom på alvor. Ungdom flest får bedre råd og de får en enklere hverdag ved at vi bygger flere studentboliger og lanserer en storsatsing på videreutdanning av lærere.

– Dette er gode saker for ungdom flest. Nå kan ungdom handle på internett uten at det koster skjorta i toll og moms. De kan jobbe mer i sommerferien før den klamme hånden til staten tar pengene deres. Stipendene økes for alle studenter, og spesielt de med dårlig råd. I tillegg får norske studenter i utlandet endelig rettferdighet ved å få den samme støtten som andre norske studenter, sier Atle Simonsen.

– Satsingen på 1500 nye plasser til videreutdanning av lærere er en del av FpUs kampsaker. Endelig skal vi få en ordentlig satsning på videreutdanning slik at vi får best mulig lærere. Norge kan ikke være billigst, derfor må vi være best, sier Simonsen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.