FpU på Statoil-besøk

Forrige fredag besøkte sentralstyret Statoil ved hovedkvarteret på Fornebu. Det var noen ivrige og engasjerte ungdommer som blant annet fikk høre foredrag av Statoils klimadirektør Hege Marie Norheim.

Politisk nestformann i FpU, Bjørn-Kristian Svendsrud hadde følgende å si om besøket:

– Møtet med Statoil var veldig informativt, og ga et klart inntrykk av et selskap som virkelig tar sin del av ansvaret for verdenssamfunnet. Særlig interessant er det at gass er helt nødvendig for å redusere antall kullkraftverk. Da er det bra at den gassen er norsk.

Både Bjørn-Kristian og FpU er klare: Verden og verdens energiforbruk vokser. Selv med en formidabel vekst i tilgangen til fornybar energi er det ikke nok for å dekke gapet i etterspørselen etter energi i dag og i fremtiden. Da er mye bedre at Statoil tar opp gass og olje på en sikker og miljøvennlig måte, enn at Kina og andre land åpner nye kullkraftverk.

Kull forurenser mye mer enn gass og olje. I gjennomsnitt åpner Kina en til to nye kullkraftverk hver uke. For å hindre fremtidige CO2-utslipp, er det vesentlig å unngå denne utviklingen av kullkraftverk. FpU er tydelig på at man må se på utslippene på et globalt perspektiv, det nytter ikke bare hva vi gjennomfører av miljøtiltak i et lite land som Norge.

Det er ingen tvil om at Statoil er et godt beryktet selskap både nasjonalt og globalt. FpU ble informert om spennende prosjekter både innen oljeutvinning, gassutvinning, vindmøller og vannmøller for å nevne noe. Denne uken deltar flere av sentralstyremedlemmene på Statoils høstkonferanse.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.