FpU fornøyd med budsjettavtalen

Fremskrittspartiets Ungdom er fornøyd med budsjettavtalen mellom Regjeringen og samarbeidspartiene. – Vi er fornøyd med statsbudsjettet, men synes det er dumt at V og KrF er opptatt av symbolsaker på miljø som faktisk skader miljøet, sier FpU-formann Atle Simonsen.

– Jeg er utrolig fornøyd med at FpU har fått mer gjennomslag i budsjettet i andre runde. 500 nye studentboliger, tidlig innsats i skolen, kompetanseløft for ufaglærte lærere og ikke minst at lærlingtilskuddet blir økt med 4000 kr.

Dette sørger for at rekordmange studenter får tak over hodet, det blir billigere å gå på private skoler og lærlinger har mye større sjanse for å få lærlingplass.

Simonsen er også fornøyd med skatteprofilen.

– Minstefradraget er økt, noe som gir skattelette til alle. Spesielt de med lavest inntekt.

Ingen miljøpolitikk i poseavgift

Budsjettavtalen inneholder også innføring plastposeavgift som under forhandlingene var et krav fra Venstre og KrF. Avgiften på poser vil havne på 1,5 kr. Kun symbolpolitikk, sier Simonsen.

– Rundt 80 prosent av plastbæreposene brukes til håndtering av avfall, svært få poser havner i naturen. Dette er en avgift som kun fungerer som en inntekt til staten. Det gir ingen miljøgevinst.

Poseavgift2Inntektene fra en plastposeavgift på 1,5 kr er beregnet til en milliard kroner. I tillegg er det problemer med hvordan man skal innrette avgiften.

– Forslaget går på å avgiftsbelegge poser mellom 5 og 80 liter. Dette kan øke omfanget av små poser, som ikke kan brukes til avfallshåndtering i ettertid.

Trine Skei Grande sa under fremleggelsen at resultatene er viktigst: For meg er det resultatet som er viktig, ikke symbolene på veien.

– Grande møter seg selv i døra etter første sving. Hun burde kanskje tatt en runde med seg selv. Poseavgiften er ikke annet enn grønn symbolpolitikk uten miljøgevinst.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.