Knockout på proffbokseforbud

Tirsdag vedtok Stortinget at det ikke lenger er forbudt å bokse profesjonelt i Norge. Dette jubler Fremskrittspartiets Ungdom over.

Siden 1981 har det ikke vært lov med proffboksing og dette har hatt en strafferamme på tre måneders fengsel. Den 16. desember var det flertall for å fjerne dette forbudet. Dette har Fremskrittspartiet lovet i en årrekke. Nå leverer vi i regjering.

Cecilia Brækhus er en norsk verdensmester i proffboksing. Hun har imidlertid måttet bokset i Tyskland hvor hun har gjort en glimrende karriere. Hun er sjeleglad for at hun nå slipper å være kriminell i Norge.

Det sentrale motargumentet mot proffboksing har vært basert på skadeomfanget som idretten medfører. Dette er bunnløst siden det ikke er flere skader innen boksing enn i andre idretter. Vi vil også minne kritikerne om at de eneste andre landene som har hatt dette forbudet på linje med Norge er Irak og Nord-Korea. Det sier sitt.

Det er mange bokseinteresserte i dette landet som nå vil få en ny hverdag med denne lovendringen. Norges Bokseforbud mener også at dette er helt nydelig.

Dette er et av flere forbud som FpU og FrP har arbeidet for å fjerne. Tidligere denne måneden fikk også regjeringen avskaffet forbudet mot poker med pengeinnsats. Det er mange som er opptatt av spill og konkurranse som internasjonalt er tillat men som i Norge er kriminalitet. FpU mener at dette er tull og vi vil jobbe for at flere idiotiske forbud skal bli historie.

Vi er glad for at regjeringen viser handlekraft og holder løfter i regjering.

Bjørn Siem Knudsen
Sentralstyremedlem, FpU

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.