Aldri trues til taushet

Den 7. januar ble redaksjonslokalet til det franske ukebladet Charlie Hebdo angrepet av ekstreme islamister. Dette er ikke bare et angrep på journalister og magasinets virksomhet, dette er også et angrep på ytringsfriheten.

Charlie Hebdos er et fransk tidsskrift av satirisk karakter. I lengre tid har dette ukebladets redaksjon mottatt trusler for deres virksomhet i å ytre seg fritt om hendelser og problemstillinger som utarter seg i samfunnet. Til tider har trusselnivået vært så alvorlig at sjefsredaktøren, Stéphane Charbonnier, måttet levd med politibeskyttelse. Den 7. januar ble han drept. Dette er avskyelig og er et direkte angrep på ytringsfriheten.

Fremskrittspartiets Ungdom mener, og har alltid ment, at ytringsfriheten er en urokkelig rettighet som aldri skal la seg true. Friheten til å kunne ytre seg fritt er en av de viktigste byggesteinene i vårt sivile samfunn og fundamentalt for demokratiets eksistens. Medias rolle er også avgjørende for et velfungerende demokrati og representerer ytringskanalen.
FpU tar fullstendig avstand fra dette angrepet. Vi skal vi stå opp for ytringsfriheten og aldri la ekstremistene få anledning til å true og terrorisere til taushet.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.