Traineeprogram i gang

FpU utlyste i desember stillingen som trainee. I går var FpUs første trainee på plass. Førstemann ut var Jonas Vikingstad, 16 år, fra Rogaland.

– Slike muligheter som dette kommer ikke hver dag, når man får dem må man bare gi jernet å overbevise. Hvis man ønsker en karriere innenfor politikk er dette en ”kickstart” fra en annen verden, sier den spente traineen.

I de kommende ukene skal også Tonje Lavik fra Troms og Sondre Ramsrud fra Hedmark få prøve seg som traineer.

-Surrealistisk

Da FpU utlyste stillingen som trainee i desember i fjor ga de sine talenter en ypperlig sjanse til å jobbe tett opp mot organisasjonens øvrige organer. Man får oppleve en politikers hverdag på hovedkontoret til FrP og FpU på Karl Johans gate i Oslo.

I tiden man jobber som trainee får man utfordringer de fleste aldri har fått før og man får prøve hvordan det er å være politiker. Man får treffe politikere som man til vanlig bare ser på Tv eller i avisene, man får diskutere politikk med de øverste lederne av organisasjonen. Dette er bare litt av hva som venter en trainee hos FpU.

– For en gutt fra Sola kommune i Rogaland var ikke dette daglig kost. Da jeg søkte på stillingen som trainee her hos FpU hadde jeg aldri trodd at det faktisk skulle bli meg som fikk denne utrolige sjansen, forklarer Vikingstad.

– For en gutt på 16 år var det helt surrealistisk da selveste lederen for FpU ringte meg på en helt vanlig onsdags formiddag. Når Atle Simonsen ringer deg å tilbyr deg stillingen som trainee må man spør to ganger i det minste for å bekrefte at han ikke spøker forteller en stolt Vikingstad.

Satser på talenter

FpU er en organisasjon som virkelig satser på talenter. Arrangementer som fremtidskonferansen, eliteakademiet og debattkurs er virkemidler som FpU har benyttet seg godt av for å utforme fremtiden. Resultatet er at seks av syv FrP-statsråder er tidligere FpUere.

– Det kommer en dag der det skal velges ny formann, generalsekretær, nestformann osv. Kanskje en dag trenger vi statsminister. Derfor arrangerer FpU ting som dette, for å utvikle og se fremover, forklarer 2.nestformann i FpU, Petter Melsom.

– FpU er uten tvil det beste ungdomspartiet i Norge når det kommer til utvikling av egne talenter. Man får ikke bare muligheten til å utvikle seg selv, man får muligheten til å utvikle partiet og Norge, avslutter Vikingstad som ser frem til resten av uken som trainee.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.