FpU jubler: Blir kutt i støtten til pelsdyrnæringen

Landbruksminister Sylvi Listhaug foreslår i dag å kutte kraftig i støtten til pelsdyrnæringen. Dette sammen med det nylige forslaget om dyrepoliti, viser at FrP i lytter til FpUs forslag og meninger.

-Jeg er veldig fornøyd med at regjeringen foreslår å kutte pengestøtten til pelsdyrnæringen. Landbruksministeren har lyttet til FpU og vi ser på dette som et kjempegjennomslag, vi har pushet og mast på regjeringen i dette spørsmålet og nå får vi våre forslag gjennomført. Vi setter pris på at landbruksministeren tør å gjøre det som er riktig, selv om det er motstand, sier formann i FpU, Atle Simonsen.

-FpU mener vi ikke skal forby pelsdyrnæring i Norge, men at vi skal ha et strengt regelverk og med verdens beste dyrevelferd. Det nye dyrepolitiet er med å sørge for det. Likevel mener vi ikke de skal få penger fra staten, fortsetter Simonsen.

-Pelsdyrnæringen er den eneste næringen i norsk landbruk som hevder seg i internasjonal konkurranse og kan klare å stå på egne bein. Det foreslåtte kuttet i støtten kan føre til at fôrkostnadene øker med 10 %, det må pelsdyrbøndene klare. De tjener bra med penger, og det er ingen grunn til at staten skal være med på å gi pengestøtte til en næring som går med store overskudd, sier en klar og tydelig Simonsen.

Live Kleveland, leder i dyrevernalliansen, er også godt fornøyd med gjennomslaget.

-Vi er utrolig godt fornøyd med at Sylvi Listhaug og Fremskrittspartiet nå gjennomfører dette. Dette er en sunn og fornuftig vurdering som blant annet Fremskrittspartiets Ungdom har kjempet for i flere år, uttalte hun til TV2 Nyhetskanalen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.