– Trist at KrFU velger Arbeiderpartiet

Får KrFU-lederen som han vil, avslutter KrF-landsmøtet som et opposisjonparti uten makt. Avisoverskrifter er viktigere enn gjennomslag for KrFU-lederen. Lykke til med landsmøtet.

At KrFU-lederen ønsker at regjeringen skal gå er omtrent like overraskende som at sola stod opp i dag. Han ble valgt til KrFU leder 4 dager etter regjeringen tiltrådte og har siden vært vært negativ til hele samarbeidet. I fjor sa Erstad at han fikk vondt i magen av regjeringen.

«Her er det ingen ting å gå på» sier Erstad og at 10 000 flyktninger er viktigere enn regjeringen. Men han mener også at søndagsåpne butikker er viktigere enn regjeringen og innflytelse for KrF. Det siste er han til og med villig til å gå til krig for. Jeg har sett langt mer spaltemeter over at Erstad kriger for å holde butikkene stengt på søndager enn om flyktninger.

Jeg synes det er trist at KrFU har valgt side med Arbeiderpartiet i norsk politikk og skulle ønsker at han heller var villig til å være med på et ikke-sosialistisk flertall i Norge som tar landet videre i riktig retning. Den sikreste måten for å hindre at KrF får påvirke politikken er det KrFU ønsker nå.

Det er flere millioner syrere som er på flukt og trenger hjelp. Solidariteten til Erstad stopper altså ved 10 000 og ved riksgrensen. FpU har jobbet konstruktivt med regjeringen og har fått gjennomslag for vårt forslag om å øke hjelpen i nabolandene til 1 milliard kroner. Det skal sikre hjelp til over 15- 20 000 syrere i nærområdene. Nå er det kun Kuwait som gir mer penger per innbygger enn Norge.

Et ja til 10 000 syriske flyktninger er et nei til 240 000 syrere som kunne fått hjelp i nærområder og naboland. Det må Erstad ta innover seg. I valget mellom å hjelpe 10 000 i Norge eller over 200 000 i naboland velger Erstad det første. Jeg lurer på hva de andre 190 000 som ikke får hjelp, synes om det.

Det sier sitt når Erstad sier at én flyktning mindre enn 10 000 betyr at Erstad ikke lenger vil at KrF skal samarbeide med regjeringen. Da mener han egentlig at han ikke vil at KrF skal være med i samarbeid, uavhengig av denne saken.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.