2200 nye studentboliger i 2015

I revidert statsbudsjett for 2015 foreslås det et løft for studentboligbyggingen. Formann i Fremskrittspartiets Ungdom, Atle Simonsen er godt fornøyd med satsingen. – Dette er et av de viktigste tiltakene for studentenes velferd, sier Simonsen.

Han gleder seg over FrP-ungdommens gjennomslag i regjering. Det gjør også leder i Norsk Studentorganisasjon Anders Kvernmo Langset

– FpU har vært pådrivere for økt studentboligbygging i flere år, under den rødgrønne regjeringen ble ikke dette fulgt opp godt nok, nå får vi et studentboligløft, uttaler Simonsen.

I dag venter flere tusen studenter på studentboliger. Fra før av har regjeringen og samarbeidspartiene sørget for 2000 studentboliger, nå blir det altså ytterligere 200.

– Totalt 2200 nye studentboliger vil være et betydelig bidrag for å få flere og billigere boliger for studenter, forklarer Simonsen.

  • Dette sammen med ytterligere økninger i studentenes studielån og stipend, samt økning av frikortgrense vil gjøre at flere studenter får mulighet til å være heltidsstudenter. For første gang tas studentene skikkelig på alvor, og det skjer med FrP i regjering, konkluderer Simonsen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.