FrP øker lærlingtilskuddet

Fremskrittspartiets Ungdom er godt fornøyd med at FrP nok engang slår et slag for yrkesfagene, denne gang med forslag om ytterligere økning i lærlingtilskuddet, sammen med samarbeidspartiene.

– For FpU har yrkesfagene alltid stått i fokus, det er kjekt å se at dette fokuset også smitter over på FrP i regjering som sørger for flere læreplasser, sier formann Atle Simonsen.

  • FpU har gitt klar melding til FrP om at det er nødvendig med et ytterligere løft for yrkesfagene. Det er spesielt viktig at dette må prioriteres i en tid der bedriftene går en mer usikker fremtid i møte, og for oss er det viktig at dette ikke skal gå utover lærlingene. Dette sikrer vi nå, fortsetter Simonsen.

Hvert år har H-FrP-regjeringen økt lærlingtilskuddet, og nå har tilskuddet økt med hele 10 000 kr siden H-FrP-regjeringen overtok.

  • Jeg er utrolig stolt over at FrP har fått til en økning på hele 10 000 kr i lærlingtilskuddet på under 2 år i regjering. Dette viser at er det et parti som tar yrkesfagene på alvor, så er det FrP, mener Simonsen.

  • Dette hjelper virkelig på i den vanskelige situasjonen som yrkesfagene i lang tid har slitt med. Det har lenge vært mangel på læreplasser for elevene, og det tar FrP nå tak i. Det blir nå mer lønnsomt for bedriftene å ta imot lærlinger, forklarer Simonsen.

Utfordrer næringen

  • Jeg håper bedriftene og NHO som har ønsket dette nå benytter denne muligheten og sørger for å øke antallet lærlingplasser, utfordrer Simonsen.

  • Jeg håper dette kan være med å sette en stopper for det enorme frafallet vi i dag har på yrkesfaglige utdanninger. Vi trenger yrkesfag, og yrkesfag trenger lærlingplasser, det sørger nå FrP sammen med bedriftene for, sier Simonsen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.