– Høyre skuffer med vaffel i hånd

FpU mener at det er uansvarlig og skuffende at Høyre har inngått en avtale med opposisjonspartiene i å ta i mot 8 000 kvoteflyktninger de tre neste årene.  Høyre har sviktet Fremskrittspartiet.

FrP har siden sitt landsmøte i starten av mai vært helt tydelig på at vi hjelper flere flyktninger i Syria dersom vi hjelper dem i deres nærområder. FpU har foreslått og fått gjennomslag for å bruke 1 mrd i nødhjelp til Syria. FNs høykommisær har bedt Norge bidra – i prioritert rekkefølge har de bedt oss bidra med: 1) Hjelp i nærområder, 2) Hjelp i naboland 3) Hjelp til selvhjelp for flyktninger, slik at de selv kan bosette seg i naboland. Til dette velger Jonas, Erna og co si: ”Vi hører hva dere sier, men det gir vi blaffen i, vi vil ha flyktingene til Norge”.

Om vi tar i mot 10 000 flyktninger i Norge vil det være 250 000 mennesker som ikke vil få hjelp, det koster så mange ganger mer å hjelpe flyktninger i Norge enn i nærområdene. Arbeiderpartiet og Co tar ikke dette innover seg men bruker i stedet disse menneskenes skjebne til å fremme symbolpolitikk og forsøke å vinne konkurransen om hvilket parti som er det snilleste. Nå har regjeringspartiet Høyre blitt med i klubben.

Med varme vaffeljern og god kaffe på Jonas Gahr Støres kontor, har denne nye foreningen med alle partier foruten FrP, sikret en avtale som sier at dette landet skal ta i mot 8 000 flyktninger. Det sitter allerede over 5 000 flyktninger på mottak som har fått oppholdstillatelse men som står i bosettingskø. Beskjeden de fikk denne uken var: Vennligst rykk 8000 plasser bakover i køen.

Det er skuffende at Høyre har blitt med i denne alliansen. FpU er overrasket over at partiet går til våre motstandere på venstresiden framfor å stå opp for sine prinsipper. Dette skader tilliten til regjeringssamarbeidet, i hvilke andre saker skal Høyre og Arbeiderpartiet nå danne allianse fremover?

FpU er glad for at FrP vil stemme mot denne avtalen og gå inn for at det holdes en nasjonal folkeavstemning om hvor mange flyktninger vi skal ta imot. FpU mener også at folket burde ha sterkere beslutningsmakt i flere andre saker. En sak som har kostnader for Norge på 20-50 mrd bør forankres gjennom en folkeavstemning.

Vi skulle også gjerne hørt hva opposisjonspartiene, samt Høyre, har å si til de 200 000 menneskene som ikke vil få hjelp i Syria på grunn av vedtaket snekret sammen over en vaffel på Gahr Støres kontor.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.