Makan til propaganda, Gerd Kristiansen!

LO-lederen sier til VG 20.08 at dersom det blir lov med søndagsåpne butikker, vil det bli søndagsåpne barnehager over hele landet. For en håpløs og dum påstand. Butikker har lov å ha åpent så lenge de vil på lørdager, hvor mange lørdagsåpne barnehager kjenner du til, Gerd Kristiansen? Jeg tror aldri jeg har sett noe så useriøst fra en LO-leder, noengang.

Det er ikke søndagsåpne barnehager i desember når LO-lederen mener det er greit å søndagsåpne butikker. Det er ikke søndagsåpne barnehager i turistkommunen Gol, Flå og Engerdal hvor det er lov og LO-lederen mener det er greit å ha søndagsåpent. Makan til propaganda skal man lete lenge etter.

Å tillate søndsagsåpne butikker vil ifølge FAFO, forskningsstiftelsen som er grunnlagt av LO, føre til 20 000 nye arbeidsplasser som i all hovedsak vil bli tatt av ungdom og studenter. LO-lederen viser i nok en sak at hun vil trekke stigen opp etter seg og gir blanke i de 600 000 som står utenfor arbeidslivet.

Rema1000 varsler at de skal bygge om sine butikker med «brustadbu i butikk» om det ikke blir en lovendring. Rema1000 er Norges største matvarekjede med over 500 butikker. Det betyr en dobling av antall brustadbuer. Det er versert en debatt om søndagsåpent vil gi høyere matvarepriser. Det sier forskningen at det ikke vil bli. Men det som vil gi høyere matvarepriser er en kostbar ombygging av 500 butikker. LO-lederen sender regningen for sin prinsipplojalitet til Arbeiderpartiet rett til norske familier

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.