Årets første trainee

For andre året på rad, tar FpU inn traineer. Traineestillingen er en flott mulighet for unge engasjerte politikere som ønsker et innblikk innen organisasjonen og hvordan FpU arbeider. Det er en stilling som innebærer både politikk og organisasjon, enkelte av traineene skal også få arbeide på Stortinget en dag.

— Det er også en flott sjanse til å få arbeidserfaring man kan bruke til fremtidige jobber. Det blir en uke der man kan få anledningen til å jobbe med politikk og få vite hvordan organisasjonen fungerer, og litt hvordan det fungerer på stortinget, forklarer FpU-formann Atle Simonsen.

— Dette viser nok engang at FpU gir ungdom mulighet og tar rollen som talentfabrikk på alvor, legger Simonsen til.

Først ut
Årets første trainee er William Koch (19) fra Moss. Han har lenge gledet seg til å få være trainee.

— Jeg får muligheten til å lære mer om FpUs politikk og et større innblikk i organisasjonen og hvordan den fungerer. Jeg får også en sjanse til å være på stortinget, der jeg vil få bedre innsikt i hvordan stortingspolitikken fungerer, sier William Koch som er godt i gang med arbeidet.

Tidligere traineer har brukt traineeprogrammet som et springbrett til videre karriere i partiet. Tonje Lavik (19) som i januar ble ansatt som rådgiver i FpU var trainee i fjor. Jonas Vikingstad (17) var trainee i fjor, og ble i år plukket ut til å delta i FpUs talentutviklingsprogram.

— Forventingene til deg som søker er at man er engasjert, at man liker og holde på med politikk og at man ikke er redd for nye utfordringer. Jobbetidene blir tilpasset ditt behov og man har muligheten til å jobbe i feriene eller etter skoletid, forteller Simonsen som er sikker på at dette er et program som vil vare i mange år fremover.

— Dette er en fantastisk mulighet for unge engasjerte til å få jobbe med politikk i en hel uke, der man får et godt innblikk i FpU og hvordan organisasjonen drives. Det å faktisk ha vært tilstede og sett hvordan alt fungerer en hel uke, gir deg en unik innsikt og god erfaring, avslutter Atle Simonsen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.