Bjørn-Kristian Svendsrud innstilt som ny FpU-formann

Valgkomiteens innstilling til nytt sentralstyre i FpU ble i dag tirsdag 15.mars lagt frem i forbindelse med Spørretimen med Ketil Solvik-Olsen.

Valgkomiteen har innstilt Bjørn-Kristian Svendsrud fra Horten i Vestfold som ny formann i FpU. – Vi mener Svendsrud er den rette til å ta FpU videre de to neste årene, sier formann i valgkomiteen Mats Danielsen.

Danielsen mener det at valgkomiteen har hatt så mange gode kandidater å velge mellom må ses på som et luksusproblem, og at arbeidet med rekruttering i FpU går godt. – Det har vært svært vanskelig å komme frem til en innstilling, samtidig viser det at FpU har mange talenter, det er gledelig, mener Danielsen.

Valgkomiteen har videre innstilt Kristian Eilertsen (Troms) som 1.nestformann og Christoffer Pederssen (Buskerud) som 2.nestformann. – Også på nestformannsplassene har det vært flere dyktige kandidater, understreker Danielsen.

Videre er Bjørn Emil Nesset (Nord-Trøndelag), Fredrik Johansen (Akershus), Fredrik Juel Hagen (Oslo) og Maria Alseth (Sør-Trøndelag) innstilt som sentralstyremedlemmer. Andreas Jacobsen (Agder) og Eva Berner (Oslo) er innstilt som henholdsvis første og andre varamedlem.

Danielsen er glad for at det har vært en ryddig prosess hittil og håper dette fortsetter frem mot landsmøtet.

Innstillingen i sin helhet:

Formann – Bjørn-Kristian Svendsrud (Vestfold)

1.nestformann – Kristian Eilertsen (Troms)

2.nestformann – Christoffer Pederssen (Buskerud)

Sentralstyremedlem – Bjørn Emil Nesset (Nord-Trøndelag)

Sentralstyremedlem – Fredrik Johansen (Akershus)

Sentralstyremedlem – Fredrik Juel Hagen (Oslo)

Sentralstyremedlem – Maria Alseth (Sør-Trøndelag)

1.varamedlem – Andreas Jacobsen (Agder)

2.varamedlem –  Eva Berner (Oslo)

 

Atle Simonsen har de to siste årene ledet organisasjonen og sier følgende:

— Jeg har vært med å løfte viktige debatter om en alternativ narkotikapolitikk, fjerning av spillmonopolet og deregulering av taxinæringen, hvor jeg er sikker på at de liberalistiske ideene vinner frem.

— Det er en tid for alt. Jeg har vært med i ungdomspartiet i 14 år og har vært en del av sentralstyret de siste seks årene. Nå er det på tide å slippe andre til og søke andre utfordringer.

— Det har vært to begivenhetsrike, spennende og meningsfulle år hvor jeg har opplevd mye, fått delta i spennende debatter, fått treffe mange interessante mennesker og fått påvirke politikken og den politiske debatten i Norge.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.