Fikk FpUs gjeveste utmerkelse

På sommerleiren 2017 ble Marthe Solberg kåret til årets FpUer. Dette er FpUs gjeveste hederspris, som hvert år tildeles en FpUer som har gjort en ekstraordinær innsats utover det som forventes av et tillitsverv.

FpU premierer de som er flinke og som gjør en god innsats for organisasjonen. Kåringen har vært avholdt årlig på sommerleiren siden 2012. Prisen ble utdelt av FpU-formann Bjørn-Kristian Svendsrud som gledelig roste det unge talentet.

– FpU er en organisasjon med utrolig mange flinke folk som fortjener å bli satt pris på. Marthe har i lang tid gjort en ufattelig god jobb og bruker ufattelig store deler av sin fritid på FpU. Det engasjementet og den innsatsen hun har lagt ned i organisasjonen er langt mer enn hva som kunne forventes av henne, sier FpU-formann Bjørn-Kristian Svendsrud.

Ble overrasket
Solberg var tydelig overrasket da kåringen ble offentliggjort og hennes navn runget over høyttaleranlegget på Skottevik feriesenter.

– Jeg ble utrolig overrasket over at jeg ble kåret til årets FpUer. Organisasjonen bugner av utrolig mange unge, dyktige politikere som hadde fortjent en slik utmerkelse. Det er en skikkelig motivasjonsboost å bli tildelt en slik pris. Jeg er veldig takknemlig, og setter stor pris på gode ord fra Bjørn-Kristian, sier Solberg.

Solberg har lang fartstid i partiet. At hun skulle ende opp som årets FpUer seks år etter at hun meldte seg inn ville hun nok ikke trodd.

– Jeg har vært medlem siden 2011, men har aldri vært så motivert som nå. Troen på enkeltmennesket driver meg og gjør at jeg hver dag ønsker å kjempe for fremskrittsbevegelsen. Det største skillet på FrP og de andre partiene er at vi har en genuin tro på at enkeltmennesket er bedre egnet til å styre sitt eget liv, enn noen annen byråkrat eller politiker, avslutter Solberg.

Fortjener skryt
Marthe kommer fra Oslo og er lokallagsformann i Oslo Øst FpU. Fylkesformann i Oslo FpU, Andreas Brännström har mye godt å si om den unge politikerspiren.

– Utmerkelsen er veldig fortjent, og jeg er utrolig glad og stolt på Marthes vegne. Hun imponerer stadig og er ikke vond å be. Marthe har et pågangsmot og en vilje av de sjeldne, som virkelig kommer organisasjonen til gode. Solberg er utvilsomt mye av grunnen til at Oslo FpU er der vi er i dag, skryter Brännstrøm.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.