De offentlige utgiftene må ned

Formann i FpU, Bjørn-Kristian Svendsrud, holdt i går sin tale for landsmøtet til FrP. I sin tale tar han opp velferdsstatens bærekraft, og reduksjon av offentlige utgifter.

— Nærmest ingen tør å røre velferdsgodene våre. Vi har en IA-avtale som ikke fungerer etter sin hensikt, vi har en AFP-ordning som ikke akkurat kan kalles bærekraftig og sykelønna ser ut til å være en hellig politisk ku, sier Bjørn-Kristian i talen.

— Venstresiden skriker etter gratis frukt, gratis legetime for alle under 18 år og gratis tamponger. Men kjære landsmøte, ingenting i dette landet er gratis, det er skattefinansiert. Og akkurat nå har staten ansvar for alle, mens ingen tar ansvar for staten, sier Svendsrud videre.

Bjørn-Kristian bruker også sin taletid til å snakke for en konsekvensutredning av oljefeltene i Lofoten, Vesterålen og Senja, mot KrFs sukkeravgift, og at vi må ha færre offentlige inngrep i enkeltmenneskers liv.

Vil du se Bjørn-Kristians tale? Da kan du finne den her!

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.