FrP sier ja til assistert befruktning for enslige!

Landsmøtet i Fremskrittspartiet har akkurat vedtatt å være for assistert befruktning til enslige. Det er en seier for FpU.

Fremskrittspartiets Ungdom har nettopp fått gjennomslag, og FrP er nå for assistert befruktning for enslige! Fremskrittspartiet har ledet an i liberaliseringen av gen- og bioteknologien i Norge, men ikke når det gjelder assistert befruktning til enslige. Det ville FpU ha en slutt på. Derfor ble det sendt inn en tidsaktuell resolusjon til helgens landsmøte i moderpartiet om spørsmålet.

— FrP har vært for eggdonasjon i mange år, og nå har vi endelig tatt steget videre. Vi er nå mye nærmere å få en liberalisering innen assistert befruktning i Norge, enn det vi var i går, sier formann i FpU, Bjørn-Kristian Svendsrud.

Svendsrud presiserer at ufrivillig barnløshet er en stor utfordring for mange mennesker. Han forteller at mange drar til Danmark for å få assistert befruktning. Det mener FpU er unødvendig når vi har teknologien til å gjennomføre dette i Norge.

— Vi i FrP og FpU ønsker ikke å være et moralpoliti overfor mennesker som har lyst til å skape sin egen familie, sier Svendsrud.

Bjørn-Kristian er storfornøyd over landsmøtehelgen, og er stolt av organisasjonen han leder.

— Jeg er utrolig stolt over alle de flotte FpUerne som har vært på landsmøtet denne helgen, vært med å kjempe for våre saker, og jeg blir enda stoltere når vi sammen klarer å få gjennomslag, sier Bjørn-Kristian engasjert.

— Jeg gleder meg allerede til FrPs landsmøte i 2019! Der skal vi være enda flere FpUere, ha enda flere på talerstolen, og få enda flere gjennomslag, avslutter Svendsrud.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.