– Endelig kan vi avholde landsmøtet

På grunn av myndighetenes restriksjoner i håndteringen av Covid-19 vedtok FpUs sentralstyre i mars å utsette Landsmøtet på ubestemt tid. Landsmøtet skulle i utgangspunktet avholdes 4.-5. april. I juni åpnet regjeringen for at arrangementer med inntil 200 deltakere kunne gjennomføres. Da ble det klart at FpUs landsmøte kunne avholdes og sentralstyret valgte 22.-23. august som ny dato.

– Det var veldig leit å måtte utsette landsmøtet, men vi var aldri i tvil om at det var en riktig beslutning. For oss var det viktigste å unngå smittespredning. Heldigvis har dugnaden landet over sørget for at smitten er svært lav. Det betyr at vi endelig kan avholde landsmøtet, sier FpU-formann Bjørn-Kristian Svendsrud.

Svendsrud gleder seg til å treffe FpUere fra hele landet igjen og mener også det viktig for organisasjonen at landsmøtet blir gjennomført.

– Nå er det mange måneder siden sist vi møttes, og selv om vi har møttes jevnlig på digitale møter blir det godt å møtes. Flere av sentralstyrets medlemmer sitter på overtid, og selv om gjør det vi kan for å styre organisasjonen på en best mulig måte ser jeg frem til at et nytt sentralstyre skal overta 23. august.

Fylkesformann i Vestfold og Telemark FpU, Jeronica Negård Sætervik ser spesielt frem til resolusjonsbehandlingen.

– Vestfold og Telemark FpU fremmet to resolusjonsforslag på landsstyremøtet i februar som begge ble vedtatt oversendt til landsmøtet. Den første handler om å gjøre det mulig å servere alkohol under fotballkamper, mens den andre tar til orde for å ta inn e-sport som utdanningsmulighet på VGS. Disse skal behandles på landsmøtet og jeg ser frem til gode debatter.

For fylkesformann i Nordland FpU, Odin Rønning, blir det spennende å delta på landsmøtet for første gang.

– Dette blir mitt første landsmøte som delegat, så jeg er veldig spent. Dette landsmøtet gjennomføres under veldig spesielle forutsetninger, men jeg føler meg trygg på at vi kan gjennomføre det på en god måte. Jeg ser frem til å delta i alle debattene og gleder meg til å bli kjent med FpUere fra hele landet, sier Odin Rønning.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.