Christine Hartvigsen innstilt som ny FpU-formann!

Valgkomiteens innstilling til nytt sentralstyre i FpU ble i dag mandag 3. august lagt frem.

Etter utsettelse av dato for FpUs landsmøte i april er det nå klart for landsmøte i Oslo, helgen 22.-23. august. I den forbindelse er innstillingen til nytt sentralstyre nå klart.

Valgkomiteen har innstilt Christine Elise Hartvigsen fra Stavanger i Rogaland, som ny formann i FpU. – Flertallet i komiteen mener Hartvigsen er den rette til å ta FpU videre de to neste årene, sier formann i valgkomiteen Bjørn Emil Nesset.

Til formannsvertvet har valgkomiteen stått mellom Hartvigsen som er innstilt, og mindretallet som ønsket Andreas Brännström fra Sarpsborg.

Nesset sier at det har vært mange møter og gode diskusjoner i komiteen. Jobben har så absolutt ikke vært enkel med tanke på alle de gode kandidatene som har stilt seg disponibel til å sitte i de nye sentralstyret, sier Nesset.

Valgkomiteen har videre enstemmig innstilt Martin Jonsterhaug (Vestland) som 1.nestformann og Stine Jakobsen Madsø (Innlandet) som 2.nestformann. – Også på nestformannsplassene har det vært flere dyktige kandidater, understreker Nesset.

Videre er Claudia Brännström (Oslo), Herman Fåne (Oslo), Kenneth Lindhjem (Vestfold og Telemark) og Martine Tennholm (Troms og Finnmark) innstilt som sentralstyremedlemmer i alfabetisk rekkefølge. Julianne Ofstad og Andrea Gonzales er innstilt som henholdsvis første og andre varamedlem.

Nesset er glad for at det har vært en ryddig prosess hittil og håper dette fortsetter frem mot landsmøtet.

Innstillingen i sin helhet:

Formann – Christine Hartvigsen (Rogaland)
1. nestformann – Martin Jonsterhaug (Vestland)
2. nestformann – Stine Jakobsen (Innlandet)
Sentralstyremedlem – Claudia Brännström (Oslo)
Sentralstyremedlem – Herman Fåne (Oslo)
Sentralstyremedlem – Kenneth Lindhjem (Vestfold og Telemark)
Sentralstyremedlem – Martine Tennholm (Troms og Finnmark)
1. varamedlem – Julianne Ofstad (Viken)
2. varamedlem – Andrea Gonzales (Agder)

Sentralstyret velges på FpUs landsmøte 22.-23. august på Thon Hotel Opera.

Bjørn-Kristian Svendsrud har de fire siste årene ledet organisasjonen og sier følgende:

— For meg har det vært viktig å søke gjennomslag for FpUs løsninger. Det var en stor seier da vi fikk fullt gjennomslag for endringer i bioteknologiloven tidligere i vår. Det viser at politisk arbeid i ungdomspartier lønner seg.

— Det er en tid for alt. Jeg har vært med i ungdomspartiet i 12 år og har vært en del av sentralstyret de siste seks årene. Nå er det på tide å slippe andre til, og søke nye utfordringer.

— Det har vært fire fantastiske år å lede FpU. Jeg er glad for at FpU er en tydelig politisk aktør, som FrP lytter til for liberalistiske løsninger. Kampen for et friere samfunn er like viktig i dag som da FpU ble stiftet for 42 år siden.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.