Viken FpU er best i landet

Under landsmøtet ble Viken FpU kåret til årets fylkeslag. – En svært fortjent utmerkelse til et sterkt fylkeslag, sier FpU-formann Andreas Brännström. 

Den prestisjefylte kåringen baserer seg på fremgang fra tidligere år, medlemsmasse, medlemsvekst, medlemsaktivitet og andre relevante kriterier. Denne gangen var det Viken FpU som ble plassert øverst på pallen, til stor glede for fylkesformann Julianne Ofstad.

– Vi har jobbet hardt og kontinuerlig gjennom hele året for å bli best mulig. Utrolig mange flinke og fokuserte personer har bidratt for å skape aktivitet, følge opp medlemmer og sette dagsorden i media. Laget har vokst det siste året og det er veldig hyggelig å se at arbeidet har lønnet seg. Organisasjonen vokser og blir bedre dag for dag. Mange fylkeslag har forbedret seg enormt det siste året og vi har merket at konkurransen var hard. Det er ekstra stas å vinne når vi vet at det er så mange fylkeslag som gjør det bra, sier Ofstad.

Fylkesformann Julianne Ofstad tar imot prisen på vegne av Viken FpU

Et fylkeslag av de sjeldne

Andreas Brännström mener seieren var fortjent og presiserer at Viken FpU utpekte seg tidlig i sentralstyrets utvelgelse. Det er nemlig FpUs sentralstyre som avgjør hvem som blir årets fylkeslag. 

– Sentralstyret har satt alle fylkeslag under lupen siden sist sommerleir for å måle progresjon og for å se hva i organisasjonen som gjøres bra, og hva som kan gjøres bedre. Det har vært en tøff prosess med mange sterke lag. Viken FpU har klart å opprettholde svært høy aktivitet til tross for corona og har vært kreative for å skape digital aktivitet når de ikke kunne møtes fysisk. Det er FpUs desidert største fylkeslag med flest lokallag, tillitsvalgte og medlemmer, og er svært gode til å skolere. Viken FpU består av mennesker som jobber for å gjøre FpU bedre hver eneste dag, sier FpU-formannen.  

Selv om FpUs sentralstyre hadde lange og tøffe diskusjoner, legger ikke Brännström skjul på at Viken FpU i mange måneder har ledet an til seieren. Han er stolt og takknemlig over innsatsen de tillitsvalgte og øvrige medlemmer i fylkeslaget har lagt ned i laget.

– Jeg unner virkelig Viken denne seieren, og håper de feirer skikkelig. Laget er en viktig hjørnesten i organisasjonen vår og jeg håper virkelig de andre fylkeslagene ser og lærer av dem. Agder og Oslo fikk også pallplassering med henholdsvis 2. og 3. plass. Agder utmerket seg spesielt på antall medlemskvelder og sterk utvikling, mens Oslo har jobbet for å bli godt kjent med næringslivet gjennom bedriftsbesøk, og har hatt veldig mange medieoppslag, avslutter Brännström.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.