Tirsdagspraten: – Studentene har ofret mye under corona

Vi har denne uken tatt en prat med lederen av Kunnskapskommisjonen i FpU, Martine Jordana Baarholm, om studentpolitikk, arbeidet i kommisjonen og hvordan det er å være student under Corona. 

Martine har siden høsten 2020 ledet arbeidet for å utvikle FpUs kunnskapspolitikk. Kommisjonens oppgave er å sørge for at Fremskrittspartiet fortsatt skal være det beste partiet for studenter. 

– Vi må hele tiden utvikle politikken vår for at FrP skal ha den beste studentpolitikken. Her har vi fått innspill fra flere organisasjoner og aktører som har vi har fått pratet med som har vært med i vår vurdering og videre arbeid, sier Jordana, og legger til at noen av de konkrete sakene de har jobbet med er eksamenordninger, opptakskrav i høyere utdanning og økt valgfrihet for studenter og elever. 

Leder av FpUs kommisjon for kunnskap, Martine Jordana Baarholm

Studentene er en av de gruppene som er hardest rammet av Corona. Mange deltidsansatte er permittert og servicebransjen har blitt pålagt strenge restriksjoner, noe som ofte rammer studenter. I tillegg til at studentmiljøet og undervisningen har blitt veldig amputert. 

– Det å ikke kunne være på campus, og bytte ut auditorium med zoom og teams har uten tvil gjort hverdagen annerledes. Det er vært veldig rart å ikke kunne møte venner og medstudenter på samme måten som før. Studentene har ofret mye under corona, sier Martine. 

Martine mener FrP sin politikk vil føre til en enklere og bedre hverdag for studentene, men at FrP må bli flinkere til å fronte sin kunnskapspolitikk. 

– FrP tar studentene på alvor. Derfor har FrP foreslått å øke studiestøtten til 1,5G, slik at det faktisk er mulig å være heltidsstudent. Vi vil også bygge flere studentboliger, ha et tettere samarbeid med næringslivet og i dag har FrP gått inn for å kreve en ekstra milliard til studentene, sier hun. 

Til slutt har Martine noen gode studietips til alle studenter.

– Som en selvutnevnt prokrastineringsmester så har jeg funnet rytmen med å jobbe i intervaller. Der har jeg brukt en app som heter «Hold» som gjør at en får poeng for hvert 20 min du ikke bruker telefonen. Jeg setter den på og jobber i minimum 20 min før jeg innvilger meg en 5 min pause. Annet enn det er det viktig å kunne gå eller løpe seg en tur ute for å få frisk luft og klarne tankene.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.