Tirsdagspraten med Julianne Ofstad

Det er er en vanlig dag på kontoret. Vi har satt oss ned med sentralstyremedlem Julianne Ofstad for å lære litt mer om hennes arbeid i partiet.

Hvem er du?

– Jeg heter Julianne Ofstad, 24 år, og kommer fra Ås. Bor nå i Oslo. I tillegg sitter jeg i sentralstyret til FpU og jobber som rådgiver for Sylvi Listhaug.

Hva er dine oppgaver i sentralstyret?

– Mitt hovedansvar er talentutvikling. Det innebærer at vi nå skal ha et talentprogram for unge lovende talenter i FpU. I tillegg skal vi forhåpentligvis gjennomføre eliteprogrammet i løpet av kommende året, som er for viderekomne. Det er lenge siden vi har hatt det i FpU, så det blir spennende. Inn mot valget 2023 er jeg også med å arrangere debattskoleringen i FpU.

Hva er dine oppfordringer til de som vurderer å melde som på debattskoleringen, men er litt nervøse?

– Min anbefaling er å bare hoppe i det og prøve seg. Jeg tror uansett hva du gjør i livet så er det en erfaring du ikke vil angre på, for det å kunne snakke for seg er noe du vil få bruk for enten du er i politikken eller ikke. Da jeg meldte meg inn var det siste jeg ville å sitte i en debatt. Likevel ble jeg med, klarte det, og mestringsfølelsen var kjempekul.

I tillegg er det en erfaring du ikke får så mange steder, men som du kan få gratis i FpU . Naturligvis virker det skummelt, men det er egentlig et trygt sted. Vi er bare en gjeng med folk som ønsker å gjøre hverandre sterkere. Derfor anbefaler jeg egentlig alle som vil å prøve seg. Slik kan vi bli bedre utgaver av oss selv. Og dersom du er usikker på om det er noe for deg skader det ikke å prøve. Kanskje du overrasker deg selv. Svaret er enkelt: kjør på.

Hvordan føler du at FpU har forberedt deg på å jobbe på stortinget?

– Hmm. Altså, det er klart FpU gir muligheter som du ikke får andre steder. Både fordi man er politisk aktiv; du får mye politisk skolering som du ikke får andre steder. FpU har hatt mange gode foredragsholdere, både stortingsrepresentanter og eksterne. Jeg jobber mest organisatorisk for Sylvi, og der har jeg også fått mye fra FpU. Jeg var organisatorisk nestleder for fylket i tre perioder, samt valgkampansvarlig i det forrige sentralstyret. Det tror jeg kommer godt med. 

Det er det som er kult med FpU. Nå har jo jeg fått jobb innad i partiet, men du får jo erfaring som du aldri ville fått ellers. Her sitter du for eksempel som økonomiansvarlig i et lokallag med ansvar for ganske store budsjetter. Veldig få bedrifter hadde latt deg gjøre det uten utdanning. Man blir altså kasta litt ut på dypt vann. Det som er gøy, er når man ser at det gjør at det kommer muligheter i andre enden. Det er mange FpUere som har fått posisjoner både i og utenfor politikken.

Sylvi var jo en FpUer.

– Ja, absolutt. Det er det man ofte ser. Da vi kom i regjering var det veldig mange som hadde bakgrunn fra FpU. 

Som sentralstyremedlem, hva forventer du av FpUere før valgkampen?

– Det aller viktigste: vær godt forberedt. Jeg har jo drevet mye med valgkamp i Viken. Det er slitsomt å drive valgkamp, så man må forberede seg på forhånd. Hvis ikke får man ikke tid. Også er det lettere desto flere man har å spille på, debattanter, folk til stand, osv. Da er man ikke så avhengige av hverandre, slik at hvis én ikke er til stede så faller ikke hele korthuset. Da legger forberedelsene vi gjør nå grunnlaget for hvor god valgkamp vi klarer å drive. Derfor burde alle fylkes – og lokallag allerede nå legge inn innsatsen og verve nye medlemmer, skolere, osv. Slik kan vi sørge for at vi har de beste folka inn mot valget.

Ryktene sier at du er kløpper på tørre vitser. Hva er din beste tørre vits?

– Hahahah. Jeg er veldig sånn som kommer på vitser spontant, men den jeg pleier å si er: i går tråkket jeg i en vanndam – pytt pytt.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.