Tirsdagspraten med Lars Barstad Løvold

FpU arrangerer nå et nasjonalt talentprogram der 7 av landets mest lovende talenter skal gjennomgå tung skolering. Vi setter oss ned med deltakerne for å lære mer om hver av dem. Førstemann ut er Lars fra Trøndelag FpU.

Hvem er du?

Mitt navn er Lars Barstad Løvold. Jeg er styremedlem og medlemsansvarlig i Trøndelag FpU, og studerer ved dataingeniør på NTNU. Du kan si jeg er over gjennomsnittelig politisk interessert. 

Hvorfor meldte du deg inn i FpU?

Jeg var tidligere medlem i Unge Høyre, men etter at de kom i regjering så jeg at de ikke hadde fremtidens løsninger. Da fant jeg heller tilhørighet i FpU, fordi jeg så at FpU og FrP hadde beste svarene på klimautfordringene. Den aller viktigste saken for meg er klima og energipolitikk.

Hvilke forventninger har du til talentprogrammet?

Jeg forventer at vi skal bli pusha ganske hardt. Vi skal føle på presset. Deretter håper jeg vi vil komme ut bedre ut enn vi kom inn. Slik kan vi utvikle oss politisk, mentalt, og teoretisk.

Julianne vet jeg allerede at er dødsflink. Etter innsatsen hun la inn som valgkampansvarlig., kan du trygt si at jeg har høye forventninger til henne som ansvarlig for talentutvikling i sentralstyret. Jeg tror det blir et tøft program, utrolig artig og jeg gleder meg veldig mye.

Hvordan har du forberedt deg?

Jeg har jo pugga ekstra mye på politiske programmet til både FpU og FrP . Også har jeg lest meg opp på litt mer teori om ideologier i dybden. Slik kan jeg forstå hvorfor de er som de er, ikke bare hva hver ideologi innebærer. Det tror jeg vil hjelpe med få mer forståelse i politikken og debatter.

Hvordan ser ditt drømmesamfunn ut?

I mitt drømmesamfunn har vi en minimal stat et svært fritt marked uten statlig innblanding. Menneskets frihet står veldig sterkt, men samtidig vil jeg at staten ivareta norsk kultur, historie og interesser.

Hvor mener du FpU kan forbedre seg politisk?

Det er et vanskelig spørsmål. Jeg synes oppriktig at når det kommer til det politiske så har FpU de beste løsningene for samfunnet. Vi kan ikke nødvendigvis utvikle oss politisk men vi kan utvikle oss internt. Vi trenger mer talentskolering og debattskolering, slik at vi kan få sterke ledd i partiet. Verving er også viktig. Hvis ikke står vi på sted og hvil.

Hva er dine ambisjoner videre?

Jeg har absolutt lyst til å bidra med å utvikle FpU best mulig. Jeg vil studere for å bli sivilingeniør, men ser jeg ikke for meg en fremtid der politikken ikke spiller en rolle.

To blide Sunnmøringer.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.