Tirsdagspraten med Patrik Johnsen

Patrik er fylkesleder i Vestland FpU, og har prestert godt i løpet FpUs debattskolering. Denne uken har vi satt oss ned for å lære mer om han.

Du er fylkesleder i Vestland FpU. Hvordan er det?

Det er kjekt det. Det er jo en ny utfordring, for jeg ble kastet litt rett ut i det. Jeg var bare styremedlem i lokallaget i Bergen tidligere. Derfor har det vært ganske mye å ta tak i på kort tid. Likevel føler jeg nå at jeg og resten av fylkesstyret har blitt varme i trøyen, og ting går i riktig retning. 

Du har vært med på FpUs debattskolering i år. Hva gleder du deg mest til med valgkampen?

Jeg tror jo at Vestland har et ganske sterkt debattlag, så jeg gleder meg til å se hvor gode vi er i forhold til de andre partiene. Så har vi jo et mål om å gjøre det bedre enn forrige skolevalg, og det er jeg ganske sikker på at vi gjør. 

Det sies at det er ganske mye trøkk under en valgkamp som debattant. Det er nye debatter hver dag, og du er litt i den egen sone der alt går på automatikk. Jeg gleder meg til å kjenne på presset og at blodet pumper litt. Også gleder jeg meg jo til syvende og sist til å knuse de andre partiene i debatt.

Hva synes du er det beste med FpU generelt?

Det er at vi har en tydelig politikk. Spesielt i motsetning til andre partier som bare mener hipp som happ. Liberalisme er en kul ideologi og en kul tankegang. Vi har en tydelig politikk og retning på hvor vi vil dra samfunnet. Og så synes jeg selvsagt det er mange oppegående og hyggelige folk i FpU da. Så det er en kombinasjon av de to tingene da.

Hva er dine ambisjoner fremover?

Min drøm i livet var jo egentlig å bli profesjonell fotballspiller, så nå handler jo resten av livet om å kompensere for mislykket drøm. 

Neida. Kortsiktig mål i politikker er å få et borgerlig bystyre i Bergen med FrP nå til høsten. Også er det at vi i Vestland FpU gjør et enda bedre skolevalg enn sist. Det var et bra skolevalg, men vi kan gjøre det enda bedre. 

Sånn i livet generelt så er det egentlig bare å følge drømmene sine, være økonomisk fri og reise verden rundt. Rett og slett ha frihet til å gjøre det man vil.

Hva får deg til å stå opp av senga hver dag?

Det er et godt spørsmål. Hvis man skal få noe gjort i livet må man ta tak i det selv. Det er kun opp til deg selv å skape din egen lykke her i livet. Det er jo litt den politikken FpU står for også. Man må rett og slett være sin egen lykkes smed.

Sist, men ikke minst: hvorfor er Vestlandet det beste stedet i Norge, ifølge deg selv?

Ooo, dette liker jeg. Altså Vestlandet er jo best fordi vi har den fineste byen i Norge. Bergen gir en kombinasjon av både storby og koselig idyllisk landsby. Vi har alt fra store utesteder og kjøpesentre, til små trehusgater ilagt brostein. En annen ting jeg liker med Bergen er politikken. Hver eneste lille fillesak blir det en stor debatt ut av. Det er fordi bergensere og vestlendinger ikke er likegyldige til hvordan ting i deres hjemkommune skal være. De er opptatt av byen og stedet sitt. Mer generelt, så har Vestlandet den fineste naturen i Norge. Hardangervidden, dype fjorder og høye fjell. Alt det du kunne ønske deg. Hadde det vært sol på vestlandet året rundt, hadde stedet vært overbefolket.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.