Det holder nå, Mani!

I går kveld var jeg i ungdomspartilederdebatt på Arendalsuka. Det var utrolig gøy å komme igang og snakke om de sakene som jeg og FpU brenner for. Men det er en ting som jeg ikke klarer å finne meg, i og som ikke slutter å irritere meg. Og det er løgnene, faktatriksingen og svartmalingen fra Arbeiderpartiet og AUF som ingen ende tar.

I februar i fjor var daværende nesteleder i AP, Helga Pedersen på årsmøte i Finnmark Ap og lire fra seg:  «Nå har jeg brukt mye tid på å sverte regjeringen, men det er jo viktig. Og det er viktig at alle bidrar til å gjøre nettopp det».  Hun mente sikkert ikke at det skulle komme ut, men det gjorde det.

I dag har jeg vært vitne til at AUF-leder Mani Hussaini er en av Pedersens beste fotsoldater. Han kommer med en hel haug med uriktige, løgnaktige og ikke dokumenterte påstander for å prøve å vinne frem med sine argumenter. Jeg mener ikke man skal forvente all verden av sine politiske motstandere, men jeg forventer i det minste at de er ærlige.

Embedded image permalinkEksempel 1: Mani Hussaini sier at søndagsåpne butikker vil føre til 20 000 færre arbeidsplasser ifølge en rapport fra Virke.  Det er feil ifølge Hussaini sin egen kilde som vist på bildet.

Tidligere har han brukt FAFO som kilde for at flere må jobbe på søndager. Hva sier så de om antall ansatte? … «vil det komme til omkring 20 000 nye årsverk».

For moro skyld googlet jeg påstanden til Hussaini og googlet lurte også på om Mani hadde tatt feil.

søndag2

Han sa også på en debatt tidligere på dagen at det ikke finnes noe empiri på at søndagsåpne butikker ville gi flere ansatte.  Da har han tydeligvis ikke lest kildene han selv siterer. For øvrig så viser en OECD-rapport som har undersøkt hvilken effekt søndagsåpne butikker har hatt på ungdomsledigheten i Europa. Rapporten, som ble publisert i februar 2014, baserer seg på data fra 30 europeiske land følgende:
«Vi finner robuste beviser for at søndagsåpne butikker har hatt en signifikant positiv effekt for sysselsettingen. Omsetningen har også økt, men ikke i alle produktkategorier. Våre funn kan ha være av betydning for myndigheter som forsøker å bekjempe arbeidsledighet i kjølvannet av den økonomiske krisen»

Eksempel 2:
Mani Hussaini sier at regjeringen har kuttet i kommunene som gjør at 8 av 10 kommuner må sparke lærere og sykepleiere. Det er direkte løgn og jeg konfronterer han med at kommunene har fått MER overføringer og aldri har fått mer penger i et statsbudsjett noensinne. 

Svaret hans er: «Atle Simonsen burde få bedre oppdragelse hjemme og ikke beskylde folk for løgn».

Der hvor jeg kommer fra så er det de som lyver som trenger bedre oppdragelse. Ikke de som tar folk i løgn.

I tillegg er det en rekke saker hvor Arbeiderpartiet sverter for å sverte eller vrir og vrenger på fakta.

Tidligere i dag i Avisa Nordland 12.08 kjefter AP på regjeringen for manglende riksveiinvesteringer i Nord Norge. Fakta er at landsdelens andel av riksveiinvesteringene har økt fra rødgrønne 14,8 % til nå 20,6% under H/FrP.

Nationen forrige uke: AP kjeftet på regjeringen for mulige endringer i startavgift for fly – en endring det var AP selv som vedtok i regjering.

I VG klager AP over manglende pengebruk i statsbudsjettet, selv om AP i fjor høst foreslo å KUTTE oljepengebruken for å spare mer i utlandet.

Støre etterlyste handlingsplan for oljenæringen fra regjeringen, mens han på AUFs sommerleir 2014 sa mer av oljen må bli liggende. 12/8 kritiserte derimot AUF regjeringen for å satse for mye på olje. AUF ville avvikle næringen i løpet av 20 år.

Det begynner å bli så mye fra Arbeiderpartiet og AUF at jeg blir helt oppgitt. De er ikke interessert i å diskutere fakta og presentere politiske løsninger for velgerne, de er kun opptatt av å sverte og bryr seg fint lite om det de kommer med er sannhet eller ei.

Siv Jensen tar også et oppgjør med AP- Jonas i dagens VG. Denne svertekampanjen går helt til eliten i toppen av Arbeiderpartiet.

Her har vi enda et eksempel fra i dag. Ap hevder vi har kuttet i tunnelbevilgningene når de har ØKT med 1 milliard. http://www.dn.no/nyheter/politikkSamfunn/2015/08/13/0526/Trafikksikkerhet/ap-hevder-regjeringen-har-kuttet-tunnelbevilgninger

Oppdatert: I dag tidlig møtte jeg Mani Hussaini til debatt i NRK. Etterpå ble han konfrontert med dette blogginnlegget. Når han ble bedt om å svare på hvor han hentet fakta fra, sa han at han ikke fant rapporten på mobilen sin. Jeg sendte han da rapporten han selv viste til. Resultatet ble at han ikke ville stille til intervju. Kanskje han innser at løgn og en liberal holdning til fakta ikke lønner seg.

Oppdatert 2:
Mani fortsetter løgnene. Under et arrangement i regi av NHO og LO på Arendalsuka i går fortalte den AUF-lederen at alle AP styrte kommuner hadde minst 2 lærlinger pr 1000 innbyggere, men ser vi for eksmepel på AP-styrte Larvik så har de ca 50 lærlinger og 45 000 innbyggere. Altså rundt halvparten av det Mani Hussaini påstår.

 

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.