Miljøpartiet bør logge av Facebook

Når Hilde Opoku (MDG) vil begrense forbruk håper jeg hun begynner med seg selv. Det minst nødvendige må jo være mobiltelefon, Facebook og Twitter. Det er moderne og dyr teknologi. Jeg oppfordrer henne til å trekke ut kontakten og logge av umiddelbart.

Jeg er lei av å høre prat om «omstilling», «solnedgang» og «styrt avvikling» fra partiene på venstresiden. Dette er bare tom retorikk funnet på av et reklamebyrå. Jeg mener Miljøpartiet burde kreve pengene tilbake.

Realiteten er at «omstilling» og «styrt avvikling» er kodeord for konkurser, arbeidsledighet og lokalsamfunn i krise. Hvis man virkelig vil legge ned oljenæringen kan man anstrenge seg litt mer. Istedenfor tilbyr de en høytflyvende drøm om «grønn industri» og «månelandinger».

Norge trenger arbeidsplasser
Her har man funnet ut at oljenæringen ikke har en fremtid. Hvor har man det fra? Behovet for energi i verden vokser svært raskt. Når man i tillegg svarer «vet ikke» på hva som skal erstatte over 200.000 arbeidsplasser og milliarder av kroner, fremstår dette virkelighetsfjernt. Grunnen til at vi ble en oljenasjon er først og fremst fordi Phillips 66 fant olje i nordsjøen, ikke fordi politikerne hadde valgt det som en næring man skulle satse på. Spørsmålet nå er hva vi skal leve av i tillegg til, ikke i stedet for olje og gass. Det er det uansett innovative gründere med skaperkraft som skal finne ut av, ikke politikere. Det politikerne bør gjøre er å senke oljeskatten på gamle felt, slik at det er lønnsomt å ta opp mer olje og gass, framfor å flytte til nye felt.

Miljøpartiet ønsker ikke videre økonomisk vekst, ingen skal få lønnsvekst og all produktivitetsvekst skal tas ut i kortere arbeidstid og mer ferie. Vi skal jobbe mindre, skape mindre og forbruke mindre for å få ned det miljømessige fotavtrykket. Det betyr mindre velstand og dårligere velferd. Jonas Gahr Støre bør snart avklare om en stemme til han er en stemme til dette. Hva synes et parti som sier de er for arbeidere om at folk ikke skal få en krone i lønnsvekst fremover?

Næringslivet skaper jobber
Jeg mener vi som er politikere skal vokte oss for å mene for mye om hva næringslivet burde gjøre. Det finner de fint ut av selv. (Så lenge vi har gode rammebetingelser med lavere skatt, mindre byråkrati og god infrastruktur.) Men når man går ut på denne måten mot en enkelt næring, så mener jeg man skal være varsom. Jeg håper MDG snart kan innrømme at de ønsker å ta fra folk jobben.

AP feirer tap av jobber i oljenæringen
I 2013 gikk Statoil og 13 andre toppsjefer i oljebransjen ut mot Jens Stoltenberg da han økte skatten. Advarselen var tydelig: skatteøkningen ville føre til at folk mistet jobben. Svaret fra APs Torgeir Micaelsen var: «Det gjør egentlig ikke noe særlig inntrykk på meg for å være ærlig.

Jeg tror det gjør inntrykk på Hilde Opoku og MDG. Jeg tror de sammen med AUFerne gleder seg over at folk nå mister jobbene i oljenæringen. Det burde de være ærlige og tøffe nok til å si.

Miljøpolitikk som virker
Utslippene i Norge gikk ned fra 2013 til 2014. Aldri før har det blitt solgt så mange elektriske biler. Jeg kjører selv elektrisk bil. Det vi trenger er ikke å redusere forbruket. Det vi trenger er ny teknologi som gjør at vi kan redusere utslippene.

 

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.