BSU-grensen økes til 300.000 kr

Finansminister og partileder Siv Jensen la i dag frem regjeringens forslag til statsbudsjett. I budsjettet lå en gavepakke til alle norske ungdommer som har håp om en plass på boligmarkedet. – Dette er en økning vi har bedt om gjennom året, og det gleder meg virkelig at finansministeren følger opp og gjør det enklere å komme inn på boligmarkedet, sier formann i FpU, Atle Simonsen.

— Jeg er utrolig stolt over å være en del av et prosjekt som tar ungdoms boligutfordringer på alvor. Mens BSU-satsene under de rødgrønne stod helt stille, har nå maksgrensen blitt doblet, fradraget på skatten har økt og sparebeløpet per år har økt, enda flere ungdom får nå bli en del av boligmarkedet, fortsetter Simonsen.

Flere og billigere boliger
I tillegg til økte BSU-grenser sørger regjeringen for en videreføring av rekordsatsingen med 2200 nye studentboliger i 2016.

— Dette bidrar til at enda flere unge får billige boliger. Det gjør også at evnen til å spare går opp for studenter, slik at enda flere får fylt opp sine BSU-kontoer i stedet for å bruke pengene på svindyre boliger mens man studerer, mener Simonsen.

Simonsen er også glad for forenklingene regjeringen tidligere har gjort i plan- og bygningsloven som gjør det enklere og billigere å bygge boliger for unge og enslige.

— Dette gjør at det blir flere billige boliger. Før valget krevde vi dobling av BSU-grensen. Nå er det gjennomført allerede etter to år. Dette betyr at stadig flere ungdom får kjøpt seg bolig og ta del i boligmarkedet.

BSU-ordningen virker
— Tidligere har det vært mye fokus på kredittkortgjeld og økonomiske problemer blant unge. Samtidig viser det seg nå at det i år har vært rekordmye sparing blant ungdom. I løpet av de første tre månedene i år, sparte norsk ungdom 1,6 mrd. kr mer enn året før. Ordningen fungerer, sier Simonsen videre.

— Jeg er sikker på at 2016 nå blir et nytt rekordår for sparing blant ungdom, det er jeg veldig glad for, avslutter Simonsen.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.