I desember er alle liberalister

Første søndag i desember blir Norge alltid litt mindre sosialistisk. I hele 2015 har vi diskutert om det skal være forbudt med handel på søndager, som utrolig nok er helt lovlig i desember fordi det er jul. FpU vil ha jul året rundt.

Adventstiden er godt i gang og julen er rett rundt hjørnet. Vi i FpU liker å tenke på desember som «FrP-måneden». Da halveres skatten og butikkene blir søndagsåpne. To tiltak som gir oss alle mer frihet og mulighet til å være gavmilde.

Nå er det på tide å gi skattelettelser som starter på bunnen, og la folk beholde mer av sitt eget skaperverk. Det er tross alt ikke mangemillionærene som merker det mest når avgiftene på mat, bil og bensin øker, det er det folk flest som gjør. Derfor er jeg glad for at regjeringen har foreslått en skattereform som kutter skatten for vanlige arbeidstakere og som sikrer mer rom i økonomien til alle.

I desember har vi friheten til å handle i søndagsåpne butikker. Du slipper å måtte dra på bensinstasjonen for å kjøpe svinedyre dagligvarer på en søndag. Nå kan du heller velge en vanlig butikk med bedre utvalg og lavere priser. At butikkene skal kunne ha åpent når de selv vil ser vi på som en selvfølge i FpU. Det finnes ingen prinsipielle argumenter for å opprettholde et slikt forbud. Hva er den prinsipielle forskjellen på en butikk på 90 kvm og en på 120 kvm? Eller på en søndag januar og en søndag i desember? Er det faktumet at folk får bedre utvalg som får varsellampene hos LO og AP på Youngstorget til å gå?

I år har jeg droppet nissen og heller sendt min ønskeliste til regjeringen. Og hva ønsker jeg? Jo, jeg ønsker meg desember hele året.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.