Stopp helsefascismen!

Regjeringen vurderer å forby uterøyking på restauranter. – Dette er idiotisk overstyring, sier FpUs formann Ove Vanebo.

Det utredes nå nye tiltak for å begrense tobakksomsetningen i landet. Blant forslagene finner man forbud mot salg av lekesigaretter og forbud mot å selge tipakninger, samt innstramninger på antall steder som selger sigaretter.

– Dette er formynderstaten på sitt mest idiotiske. Å forby salg av lekesigaretter fordi det ligner på ekte sigaretter, er like dumt som å forby mel fordi det ligner på kokain. Nå må politikerne bry som viktigere ting, som hvorfor så mange dropper ut av skolen og hvordan de eldre kan få bedre sykehjem, uttaler FpUs formann.

Et forslag som mest sannsynlig kan bli vedtatt, er å forby røyking på utsiden av barer og restauranter. – Allerede i dag er dette for tungt regulert. Eierne av utestedene må selv få bestemme om det skal røykes eller ikke. Markedet får avgjøre om det er lønnsomt å ha røykfrie barer eller ikke, påpeker Vanebo.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.